Nyers Méz
A Nyers Méz kategória egyedi és kiváló minőségű termékeket kínál azok számára, akik a méz legtisztább formáját részesítik előnyben. A nyers méz, amelyet közvetlenül a méhkaptárból szűrnek ki, megőrzi az összes természetes enzimet, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat, amelyeket a méhek a virágokból gyűjtenek.
Mit is tudunk a nyers méz-ről?
A méznek sok pozitív hatása ismeretes. Ilyen az antibakteriális, a sebgyógyító, az antioxidáns és a gyulladáscsökkentő hatása.
Kutatók úgy vélik, hogy a méz elsősorban antioxidáns tulajdonságaival emelkedik ki a táplálékok sorából. Az antioxidánsok segítik lecsökkenteni a szabad gyökök okozta oxidatív stresszt. Az oxidatív stressz számos krónikus betegség okozója lehet, beleértve a különböző rákos megbetegedéseket. A méz az enzimek, az ásványi anyagok és a vitaminok tárháza. Többek között van benne niacin, riboflavin, pantoténsav, mangán, kalcium, magnézium, kálium, foszfor és cink. Egyes mézfajták részt vesznek a cukorbetegség megelőzésében és a rossz koleszterin szintjét is csökkenteni tudják. A méz egy természetes antimikrobiális és antibakteriális táplálék, eredményesen veszi fel a harcot a gombák és a baktériumok ellen. A méz sebgyógyító tulajdonsággal is rendelkezik, köszönhető ez antibakteriális, antioxidáns és sebgyógyító hatásainak. Ezen kívül a méz gombaellenes és vírusellenes hatással is bír.
Nyers Méz : Természetes Íz és Tisztaság a Méhkaptárból
A Nyers Méz kategória egyedi és kiváló minőségű termékeket kínál azok számára, akik a méz legtisztább formáját részesítik előnyben. A nyers méz, amelyet közvetlenül a méhkaptárból szűrnek ki, megőrzi az összes természetes enzimet, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat, amelyeket a méhek a virágokból gyűjtenek. Ez a méz kategória ideális választás az egészségtudatos életmódú fogyasztók számára, akik értékelik a természetes élelmiszerek előnyeit. A nyers méz nemcsak ízében gazdag és változatos, hanem számos egészségügyi előnnyel is bír, mint az immunrendszer támogatása, a gyulladáscsökkentő hatások és az emésztőrendszer egészségének elősegítése.
A nyers méz termékek kiválasztása során a fogyasztók egy sokszínű választékot találhatnak, amelyek között megtalálhatóak a különböző virágzásokból származó mézek, mint az akác, a levendula, vagy a hárs méz. Ezek a mézek nemcsak az ízükben, hanem az aromájukban és a színükben is eltérnek, reflektálva a méhek által gyűjtött virágok sokféleségét. A nyers méz nem kerül feldolgozásra vagy hőkezelésre, ami lehetővé teszi, hogy a mézben található összes tápanyag és természetes tulajdonság megmaradjon.
A nyers méz pozitív hatásai
A nyers méz jó hatással van az emésztésre és be lehet vetni hasmenés esetén is. A méz antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása pozitívan hat az agy egészségére. A méz eredményesen harcol a gyulladás ellen, ami sok esetben zavart okoz az agy működésében és a memóriafunkciók csökkenésében. A nyers méz az enzimeken, az ásványi anyagokon és a vitaminokon kívül más elemeket is tartalmazhat. Ilyen például a propolisz, amely szintén antibakteriális és antioxidáns hatással rendelkezik. Ma már kutatások is igazolják a méz gyógyító hatásait.
Hogyan is fogyasszuk?
Amennyiben a fogyasztó a mézet meleg teában szeretné fogyasztani, akkor a nyers mézek esetében biztosan kisebb hőösszeget kap a méz,mint egy hosszabb ellátási láncban beszerzett, többször melegített méz. Ezzel nem kívánunk állást foglalni abban az ügyben, hogy az adott mézek hőkárosodása mikor, milyen mértékben következik be. A maximum kaptár hőmérsékleten történt kezelés, tárolás ( mézes hordók heteken át, tűző napon történő tárolásának hiánya) a fogyasztó kezébe ad egy olyan lehetőséget, melyet bolti mézek esetében nem kap meg. Amennyiben folyékony formában szeretné fogyasztani, akkor saját maga az éppen felhasználni kívánt mennyiséget melegítse fel, akár vízfürdőben, akár mikrohullámú készülékben.