Vásárolja meg ezt a terméket és extra36 Reward Points (36 Ft) hűségpontot.

A Prima Home Test otthoni gyorstesztje a pajzsmirigy alulműködés kimutatására szolgál, csupán pár csepp vérből. A pajzsmirigy alulműködés teszt a vér TSH szintjét méri, és így lehetővé teszi a pajzsmirigy rendellenes működésének kimutatását. Használata egyszerű és gyors.
A pajzsmirigy alulműködésre utaló tünetek lehetnek például a fáradtság, levertség, depresszió, terméketlenség, hízás, bőrszárazság, töredező haj, székrekedés, nők esetében menstruációs problémák. Ezek jelentkezésekor érdemes elvégezni a pajzsmirigy alulműködés gyorstesztet.

MI AZ A TSH?
A pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH, más néven tirotropin vagy tirotrop hormon) az agyalapi mirigy elülső lebenyében termelődik és szabályozza a pajzsmirigy kiválasztását. Amikor a TSH stimulálja azt,  a pajzsmirigy tiroxint (T4) és trijódtironint (T3) termel és szabályozza a szervezet energiatermelését és raktározását. Ha a vérben a pajzsmirigy-hormon szintje a normálisnál alacsonyabb, az elülső lebeny reagál és növeli a TSH szintet a pajzsmirigy további stimulálására. Tehát a TSH koncentráció növekedése a vérben általában a pajzsmirigy aktivitásának csökkenését jelzi, ami betegséget jelez, ez a hypothyreosis, vagyis a pajzsmirigy alulműködés. A hypothyreosis a leggyakoribb pajzsmirigy-rendellenesség. Ez érinti a férfiakat és a nőket egyaránt, (a nők körében gyakrabban fordulnak elő), és egy olyan kóros állapot, amelyet genetikai hajlam jellemez. A hypothyreosis tünetei a következők: fáradtság, elhízás, száraz bőr, depresszió, állandó székrekedés és a szabálytalan ciklus a nőknél.

HOGYAN MŰKÖDIK A PAJSZMIRIGY ALULMŰKÖDÉST KIMUTATÓ TESZT?
A pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH) szabályozza a pajzsmirigy működését. Ha a teszt eredménye pozitív, a TSH koncentrációja 5 µIU / ml felett van, így valószínű, hogy a pajzsmirigy működése csökkent. A teszt a WHO NIBSC 81/565 harmadik nemzetközi szabványa szerint kalibrált.

HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TESZTET?
A teszthez szükséged lesz pár csepp kapilláris, azaz hajszálerekből származó vérre. Ezt bárki biztonságosan, egyszerűen és gyorsan egy apró szúrással leveheti az ujjbegyéből. A termék tartalmazza azt a pipettát, amivel  a teszthez szükséges mennyiségű vért össze tudod gyűjteni, se többet, se kevesebbet.

MIKOR HASZNÁLHATOM A TESZTET?
Ha hypothyreosis tünetek vannak jelen (pl. fáradtság, depresszió vagy hideg érzés, súlygyarapodás, száraz bőr, törékeny haj, tartós székrekedés vagy nőknél szabálytalan ciklus), ajánlott a pajzsmirigy-aktivitás szűrése. A pajzsmirigy teszt elvégezhető a nap bármely időpontjában. A tesztet nem lehet és nem szabad elvégezni, ha jelenleg pajzsmirigyhormon-kezelésben részesülsz. A TSH szintje fiziológiásan a kimutatható szint fölé emelkedhet terhesség alatt, így pozitív eredményt ad még ha nincs is hypothyreosis.

A PAJZSMIRIGY TESZT KIMUTATHAT MÁS PAJZSMIRIGY BETEGSÉGET IS?
Nem, a pajzsmirigy teszt 5 µIU / ml feletti TSH-koncentrációt észlel, amely általában hypothyreosishoz kapcsolódik (ez a patológiás állapot okozza a TSH magas szintjét a vérben).

LEHET TÉVES AZ EREDMÉNY?
Az eredmény helyes, ha az utasításokat gondosan követed. Azonban az eredmény nem megfelelő, ha a készülék más folyadékkal érintkezik felhasználás előtt, vagy a vér mennyisége nem elegendő vagy a kazettára adagolt hígító cseppek száma kevesebb mint 2 vagy több mint 3. A mellékelt pipetta biztosítja, hogy a megfelelő mennyiségű vér kerüljön felhasználásra.

HOGYAN KELL ÉRTELMEZNI A VIZSGÁLATOT, HA A TESZT ÉS A KONTROL VONALAK INTENZITÁSA KÜLÖNBÖZŐ?
A vonalak színe és intenzitása nem fontos az eredmény értelmezéséhez. A vonalaknak teljesnek és homogénnek kell lenniük. A teszt pozitív, függetlenül attól, hogy mennyire intenzív a tesztvonal színe.

AZ EREDMÉNY MEGBÍZHATÓ, HA 15 PERCEN TÚL OLVASOM LE?
Nem. A vizsgálatot 10 perccel az eljárás befejezése után kell elolvasni, de legkésőbb 15 perccel ettől az időponttól.

MIT TEGYEK HA AZ EREDMÉNY POZITÍV?
A pozitív eredmény azt jelenti, hogy a TSH vérben észlelt szintje magasabb a normálnál. Konzultálj szakorvossal és mutasd meg neki a teszt eredményét. Egy pozitív eredmény a hypothyreosis diagnosztizálásához nem elegendő, de figyelmeztet arra, hogy a probléma fennállhat és foglalkoznod kell egészségeddel. A pajzsmirigyhormonokat is TSH-val kell mérni, hogy megkülönböztessék az elsődleges hypothyreosisot egy megváltozott TSH termelődéstől. Magas szintű TSH és alacsony pajzsmirigyhormon szintű betegnek elsőfokú pajzsmirigy-alulműködése van. Ha magas TSH szint kapcsolódik magas pajzsmirigyhormonok szinthez, az a TSH termelődés megváltozására utal. Ezt az állapotot a TSH által kiváltott hypophysis adenoma vagy pajzsmirigyhormonokkal szembeni rezisztencia okozhatja.

MIT TEGYEK HA AZ EREDMÉNY NEGATÍV?
A negatív eredmény azt jelenti, hogy a TSH vérben észlelt szintje alacsonyabb mint 5 µIU / ml. Egyes esetekben a minták 4 µI / ml és 4,9 µIU / ml közötti TSH-koncentráció esetén is pozitív eredményt adnak. Ha a tüneteid továbbra is fennállnak, fordulj orvosodhoz.

MILYEN PONTOS A TESZT?
A teszt nagyon pontos. Az értékelési jelentések szerint 95% feletti (CI 95%: 90.7– 99.2) referenciamódszeres vizsgálat alapján.

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

 • 1 db használati útmutató
 • 2 db steril tű az önszúráshoz és a vérvételhez
 • 1 db fertőtlenítő tisztító géz
 • 1 db üvegcse, amely a hígítószert tartalmazza a teszthez
 • 1 db műanyag pipetta a vérvételhez
 • 1 db lezárt alumínium tasak, amely a következőket tartalmazza: 1 db teszt, 1 db nedvességfelszívó tasak
Number of db 1 db
Tömeg 0,2 kg
Category icon

Orvostechnikai eszköz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Prima Pajzsmirigy gyorsteszt” értékelése elsőként

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők meg vannak jelölve.

Szállítási cím

A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele.

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

 • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
 • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
 • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.

A választott átvételi módot a megjegyzés rovatban tüntesse fel.


Szállítási határidő

 • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
 • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
 • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.


Szállítás díjazása

 • A webáruházban leadott rendelések szállítási díja bruttó 999 Ft csomagautomatában való átvétel esetén.
 • Házhozszállítás esetén a szállítás díja bruttó 1.299Ft.
 • Postán maradó csomag vagy Csomagátvételi Pont-ra kért kézbesítés esetén a szállítás díja bruttó 1.199Ft.
 • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.

 • Személyes átvétel

 • A Platán Patikában (6722 Szeged, Mérey u. 15/b) történő személyes átvétel esetén a rendelések utólagos kifizetésére nincs lehetőség, ebben az esetben a megrendelt termékek árát előre ki kell fizetni előre utalással vagy bankkártyás fizetéssel. A patikai személyes átvétel díja 0 Ft.

Önnek ajánljuk