Vásárolja meg ezt a terméket és extra27 Reward Points (27 Ft) hűségpontot.

MENOPAUZA FSH TESZT (Csak a webshopból elérhető)

Arra gyanakszol, hogy esetleg beléptél a menopauza korszakába? Keresed az okát menstruációd zavarának, vagy más zavaró, új tünetednek és elmúltál 45 éves? A menopauza a menstruáció végleges megszűnését jelenti, amelyet általában csak a menstruációs ciklus megszűnését követően diagnosztizálnak. A menopauzáig vezető 12 hónapot premenopauzának nevezzük. Számos nő éli át ennek az időszaknak a kellemetlen tüneteit – hőhullám, szabálytalan menstruációs ciklus, alvászavar, hüvelyszárazság, kopaszodás, szorongás, kedélyállapot hullámzás, rövidtávú memória csökkenés és fáradtság.

AZ FSH HORMON ÉS A MENOPAUZA
A menopauzát a női test hormonális egyensúlyának módosulása okozza. Ez a változás általában 45 éves korban következik be, de a valódi jelek körülbelül 55 évesen jelennek meg. A menstruációs ciklus szabálytalansága a menopauza kezdeti jele, ez a premenopauza. A premenopauza tüneteit a női test által termelt menstruációs ciklust szabályozó hormonok szintjének változása okozza. Ahogy a szervezet mind kevesebb ösztrogén hormont termel, úgy fokozza a folliculus stimuláló hormon (FSH) termelését, amely rendes körülmények között a petefejlődést szabályozná. Az FSH koncentrációja a menopauza során 20 mUI / ml-től körülbelül 80 mUI / ml-ig nő. Az FSH tesztcsíkos vizeletvizsgálat segíthet már a premenopauza meghatározásában, hiszen képes észlelni az FSH jelenlétét a vizeletben, amint a koncentráció 25 mIU / ml fölé emelkedik.

HOGYAN MŰKÖDIK A MENOPAUZA FSH TESZT?
Az eszköz specifikusan azonosítja az emberi FSH-t, és jelzi, ha a hormon koncentrációja a vizeletben eléri vagy meghaladja a 25 mIU / ml értéket. Bizonyos esetekben az FSH minta 21 mIU / ml és 24,99 mIU / ml között pozitív eredményt adhat. A tesztet a 2. nemzetközi szabvány NIBSC 08/282 alapján kalibrálták.

MIKOR KELL A TESZTET ELVÉGEZNI?
A teszt a hónap bármely időpontjában elvégezhető.

MELYIK NAPSZAKBAN KELL A VIZSGÁLATOT ELVÉGEZNI?
A vizsgálatot bármikor elvégezhetjük a nap folyamán. A reggeli első vizelet azonban magasabb FSH-szintet tartalmaz, ami lehetővé teszi a pontosabb eredmény elérését.

HA 5 PERC ELTELTÉVEL OLVASOM LE AZ EREDMÉNYT, PONTOS LESZ A VIZSGÁLAT?
Nem, az eredményt pontosan 5 perc elteltével kell leolvasni.

LEHET TÉVES AZ EREDMÉNY?
A helyes eredményeket akkor kapsz, ha az utasításokat helyesen követed. Előfordulhatnak azonban helytelen eredmények, ha nedvesség éri a készüléket, még mielőtt a tesztet elvégeznéd. Ritka esetekben előfordulhat tévesen pozitív eredmény fiatal nőknél (akik hormonális vagy metabolikus betegségektől szenvednek). Ha váratlan vagy ellentmondásos eredmények születnek, beszélned kell a nőgyógyászoddal, mert bizonyos egészségügyi állapotok módosíthatják a teszt eredményeit.

HA A TESZT NEDVSZÍVÓ VÉGE 10 MP-NÉL HOSSZABB IDEIG MARAD A VIZELETBEN, HELYES EREDMÉNYT KAPOK?
Igen, néhány másodperc nem befolyásolja az eredményt.

HA A TESZT NEDVSZÍVÓ VÉGE 5 MP-NÉL RÖVIDEBB IDEIG MARAD A VIZELETBEN, HELYES EREDMÉNYT KAPOK?
Nem, mert az elnyelt minta térfogata valószínűleg nem elegendő.

MIT TEGYEK HA AZ EREDMÉNY POZITÍV?
Ha pozitív eredmény születik, ismételd meg a tesztet 5-7 nap elteltével. Ha a második vizsgálat is pozitív, lehetséges, hogy a menopauza folyamat megkezdődött. Mindenképpen keresd fel nőgyógyászodat.

MIT TEGYEK HA AZ EREDMÉNY NEGATÍV?
Ha az eredmény negatív, az FSH szint 25 mIU / ml alatti, ami azt jelenti, hogy a folyamat még nem kezdődött el. Azonban, ha menopauzális tüneteket tapasztalsz, ismételd meg a tesztet 40-60 nap után, vagy beszélj egy nőgyógyásszal.

LEHET A TESZTET SZÜLETÉSSZABÁLYOZÁSRA HASZNÁLNI?
Nem, a tesztet nem erre a célra fejlesztették és ilyen célra nem használható.

FOGAMZÁSGÁTLÓ TABLETTA SZEDÉSE BEFOLYÁSOLJA AZ EREDMÉNYT?
Bizonyos idővel az után, hogy abbahagytad a fogamzásgátló tabletta szedését, a ciklus rendszertelenné válhat, ami zavarhatja az eredményeket. Várj körülbelül két hónapot a teszt elvégzéséig.

MI AZ OKA, HOGY A MENOPAUZA KOR ELÉRÉSE ÉS POZITÍV TESZTEREDMÉNY UTÁN A CIKLUS MÉG MINDIG NORMÁLIS?
A pozitív teszt azt jelenti, hogy a vizelet FSH szintje 25 mIU / ml felett van, ami a menopauza kezdete lehet. Menopauzának azt nevezzük, ha 12 hónapig nincs ciklus egyéb más ok miatt. A nők esetében azonban a biológiai változás fokozatosan történik, és ezt az időszakot megelőzi az úgynevezett perimenopauza, amelynek az időtartama változhat. A pozitív eredmény oka lehet, hogy még mindig a perimenopauza szakaszában vagy.

MENNYIRE PONTOS A MENOPAUZA FSH TESZT?
A jelentések 94% -ot meghaladó pontossági arányt mutatnak (CI 95%: 92,0 – 95,9%) más referencia-módszerekkel.

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

 • 1 db használati útmutató
 • 1 db teszt
 • 1 db nedvességfelszívó tasak
Number of db 2 db
Tömeg 0,3 kg
Category icon

Orvostechnikai eszköz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Prima Menopauza FSH teszt 2x” értékelése elsőként

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők meg vannak jelölve.

Szállítási cím

A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele.

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

 • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
 • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
 • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.

A választott átvételi módot a megjegyzés rovatban tüntesse fel.


Szállítási határidő

 • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
 • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
 • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.


Szállítás díjazása

 • A webáruházban leadott rendelések szállítási díja bruttó 999 Ft csomagautomatában való átvétel esetén.
 • Házhozszállítás esetén a szállítás díja bruttó 1.299Ft.
 • Postán maradó csomag vagy Csomagátvételi Pont-ra kért kézbesítés esetén a szállítás díja bruttó 1.199Ft.
 • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.

 • Személyes átvétel

 • A Platán Patikában (6722 Szeged, Mérey u. 15/b) történő személyes átvétel esetén a rendelések utólagos kifizetésére nincs lehetőség, ebben az esetben a megrendelt termékek árát előre ki kell fizetni előre utalással vagy bankkártyás fizetéssel. A patikai személyes átvétel díja 0 Ft.

Önnek ajánljuk